19 Şubat 2017 Pazar

4 Yıllık Üniversite Nasıl Bir Yılda Biter


 4 yıllık üniversite nasıl 4 yılda biter


        4 Yıllık Üniversite Nasıl 1 Yılda Biter ?

    Muhtemelen bunun imkansız olduğunu düşünüyorsunuz, bende böyle düşünüyordum , fakat bu gerçekleşmiş ve kanıtlanmıştır.
   Hikaye Şu Şekilde ; 4 Yıllık işletme okuyan öğrenci bölümünü sadece sudan sebeplerle seçmiştir.Eğitimi sona erdikten sonra , artık istediği gibi bir hayat yaşamak ister ve planını yapar.Fark ettiği bir şeyler vardır ; işletme okurken Harvard ve diğer ünlü okulların video derslerini izleyerek sınavlarını geçiyor , derslerin çoğuna katılmak ona sıkıcı geliyor , sorusu olsa bile ayağa kalkıp soru soramıyordu.Bunu üzerinde olay yaratacak bir plan hazırladı .Plan ' 4 yıllık bilgisayar bilimi ' derslerinin hepsini bir yılda bitirmekti ve bunu başardı.Evde çalıştı ve sadece sınavlara katılarak , Youtube videoları yaparak bunu kanıtladı .Şimdi sizlere bu öğrencinin bunları nasıl başardığını anlatmak istiyorum .


                    Başarıya Adım Adım 


          Her şey planlanmıştı.İşe gider gibi , sabah saat sekizden akşam beş'e kadar çalışıyor .Bunu sadece bir gün yapıp diğer günler farklı saatte çalışmıyordu. Hergün devamlı bir şekilde aynı saatte çalışıyor yalnız pazar günleri tatil yapıyor , video hazırlıyor ve vaktini eğlenerek geçiriyordu .

  Sonuç 1 : Sadece bir gün değil , her gün aynı saatte çalışıyordu .Bir yıl boyunca oluşacak olan bu alışkanlık , gelecekte işe gittiği zaman sıkıntı çekmemesini sağlayacaktır.Aslında bakarsak , monoton bir şekilde işe giden kişiden hiçbir farkı yoktur ve eğlenmek için gereken vakti vardır .

 Bütün ders planları yapılmıştı , hangi hafta hangi konuyu çalışması gerektiği planında vardı .Bu planı oluştururken  profesörlere sormuş , bilgililere düşüncelerini sormuştur .

Sonuç 2 : Bir yoldan geçeceğinizi düşünün , eğer o yolu sizden önce bitiren varsa , yolda engel var mı trafik var mı diye sormak iyi olur çünkü buna göre önlem alırsınız.

Motivasyonu çok yüksekti ve elinden gelenin en iyisini yaptı.Kendisi buna kesin karar verdiği için bütün sosyal medya hesaplarında duyurdu.

Sonuç 3 : Azim onu ilerleten şey oldu , sosyal medya hesabından bunu paylaşması , onun için çok yararlıydı çünkü  bu ona pes etme şansı dahi vermedi.Pes etme korkusu vardı çünkü insanlar bunu küçümserdi.Sosyal medya hesabında duyurmasının diğer bir yararı ise insanlar onun çalıştığını bildiği için onu rahatsız etmedi.

Atletlerin kulladığı yöntemi kullandı .Hafta ilk günleri çok ve sıkı çalıştı haftanın son günlerinde ise azalttı

Sonuç  4: Haftanın ilk günleri sıkı çalıştığı için haftanın son günleri rahattı ve başarılı insanların sistemini kullanmak onu çalışmaya sevk etti.

Hafta sonları videolar yaptı ve bunu kanıtladı .İsmini bilmiyorum ama bir üniversitede sınavlara girerek bunu kanıtladı , hatta bir konuyu geçememiş ,tekrar vermişti.

Sonuç 5 : Akıllılık yaparak , kendisine fayda sağlayacak şeyi paraya dönüştürdü bu ise zeki insanların işidir.

Bütün bir yıl sona erdikten sonra konuşmalara çağırıldı ve bunun üzerinde kitap yazdı .Diğer insanları da buna sevk etti .

   Bu bir başarı hikayesidir .Hepsi iyi güzel fakat biz bunu yapabilir miyiz ? Çünki okulu bırakmak büyük bir cesaret ister .
  Üniversiteyi bırakıp çok başarılı olanlar ; Bill Gates ( Microfost'un Sahibi) ,Michael Dell ( soyadından belli olduğu gibi Dell Firmasını kuran kişi) Steve Jobs ( Apple Firmasını herkes bilir, asla bir üniversiteden mezun olmamıştır)  Matt Mullenweg ( üniversiteyi Wordpress' i kurmak için bıraktı ) Mark Zuckerberg ( Facebook'u kurma potansiyelini kendinde görünce üniversiteyi bırakmıştır ) ....

Okul , disiplinli olmayan insanları disiplinli hale getirmek içindir.Disiplinli olanlara ise zarar verir çünki çoklu eğitim , yani kalabalık sınıflarda öğrenmek tek öğrenmekten çok fazla zaman tutar ve her ders fayda sağlamaz.Fakat eğer üniversiteyi bırakıp kendinizi ders çalışmaya vermeyecek iseniz , 4 yıllık eğitimi daha kısa sürede tamamlamayı planlamıyor iseniz üniversiteyi bırakmak zararlı olabilir.Düşünsenize Bill Gates ve diğerleri üniversiteyi bıraktı  sonra azmi yeterli gelmedi , ders çalışmayı bıraktı ..Bugün aynı şartlara sahip olurmuyduk bilemem ama Bill Gates ismini duyamazdık .Kendiniz için en iyi seçimi yapın ve sahip olduğunuz vakti geleceğiniz için harcayın .Kısa sürede hızlı öğrenme planı hazırlayıp çok şey öğrenebilirsiniz , kısa zamanda çok şey öğrenmeniz gelecekte bolca rahat vakit demektir.



Hoşunuza gidebilecekler : 

                                    4 Yıllık Üniversite Nasıl Bir Yılda Biter

                                   Daha İyi Şimdiler

                                   Kayıp Hayatlar ' Plansızlar'

                                   Hayallere Ulaştıran İlk Adım

                                   Başaracağım! başka çaresi yok



                                        Üstün Öğrenme 
                                     Başarıya sürükleyen Alışkanlıklar
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

YAZAR HAKKINDA

0 yorum: