8 Şubat 2017 Çarşamba

Hayal Kurmalı Mı?



Selamun Aleykum , Her insanın hayal kurma özellikleri var .Her hayal seviye olarak değişir .Hayalimizde dünyada yapabileceğimiz basit şeyleri de görebiliriz ,bir halının üzerinde dünyayı geziyor , hayallerimizdeki işin patronu olmuş olabiliriz, bir ünlü ile evleniyor , saray sahibi , çok güçlü olarabiliriz.

Herkes hayal kurmak işini beceremez .Bazıları aşırıya gider ve hayatının çoğunu hayal kurmakla geçirir ki bu kişinin dünyevi hayatına zarar verir. Çünki hayalleri gerçekleştirmek için harekete geçmek gerekir.Bir diğer grup ise hayallerini avantaja dönüştürür.Kısa süreli ve günümüzden daha ilerisini düşünerek hayal kurar .Bu genelde bilim insanlarının kullandığı bir tekniktir.Burada hayal kurma olayı bir nevi gözde canlandırmaktır.

Allah insana pek çok güzel fonksiyona sahip hayali vermekle kalmamış, aynı zamanda hayalin aşırıya kaçmaması için gereken sınırları belirleyen aklı da vermiştir. Akl-ı selim sahibi kimse, elbette önüne düşen her hayali düşleyip mutlaka ulaşılması gereken bir Leyla gibi tasarlayacak olursa, netice itibariyle bir gün –geçici de olsa- mecnun olması mukadder olacaktır. 
 hayalin varlığı büyük bir nimettir, onun imal hatası yok, kullanım hatası vardır. Nitekim hayali yanlış yerde kullananlara “hayalperest” adı verilmiştir.
Bu fotoğrafı çok beğeniyorum .Sadece burada merak ettiğim bir şey var ,duvardaki resim bu beyefendiyi yıllar boyunca mutlu edebilir mi ? Bu soruya hem evet hemde hayır olarak cevap veriyorum .
Evet , çünki elindekinin değerin bilen insanlar hep mutludur .Bu kişi dünyanın en zengini hangi arabayı almış , kaç metrekarelik evi varmış diye bakmaz.Aldığı çok ucuz bir ayakkabısını yastığının altına koyar , onu giymeye bile kıyamaz ve onunla uyur.Onu giydiği zaman ise onu kollar ve hayatını böyle sürer.
Hayır , çünki çevrede ondan daha iyi giyen insanları görür ve onlar gibi olmak ister.
Çok bariz bir şey varki hepimiz bu bey'in kendi evine sahip olmasını isterdik .Bir ailesi olsun , sıcak çorba içebilsin.Yalnız bunun için yapması gereken şey öncelikle inanıyorum ki herkes sahip olduğu için şükretmeli ve 'kuşlar' gibi sabahtan akşama kadar çalışmalı ve eve tok dönmelidir.Yani hareket'e geçmelidir.

Dünyanın tanınmış insanları , üreticileri ile evde tv karşısına geçip vakit öldüren kişinin farkıda budur .Başarılı kişi harekete geçer .Son olarak şunu diyebilirim ki ; hayal kurmak güzeldir fakat her şeyi fazlası gibi aşırı hayal kurmakta yanlıştır ve yanlış yola sürükler.


Önceki Yazı
Sonraki Yazı

YAZAR HAKKINDA

0 yorum: