15 Nisan 2017 Cumartesi

5 Adımda Programlama Dili Öğrenimi




     Bir çok kişi yazılım öğrenmek istiyor fakat sonuca ulaşan kişilerin sayısı başlayanların sayısı ile  kıyaslanmayacak kadar küçük .Yazılım( programming ) öğrenirken yapılan hatalardan bazıları ;


  1.  Sadece okulda ki derslerle birlikte yazılım öğrenilebileceğini düşünmek 
  2. Pes etmek ve devam ettirmemek 
  3. Çok hızlı ve ya çok yavaş ilerlemek
  4. En kötüsü ; insan üstü bir şey olduğunu düşünüp hiç başlamamak
  5. İşin mantığı kavramadan konuları geçmek.
           5 Etkili Yol İle Yazılım Öğrenin  

  •   Örnek Kodları inceleyin
  •    Herhangi bir programlama dilini öğrenmeden önce ve öğrenme sürecin de örnek kodlara bakıp ne işe yaradıklarını anlamak ve ya en azından anlamaya çalışmak yararlı olacaktır .Hiçbir şey anlamasak bile beynimiz onu bir klasörde depolar ve onu öğrenince o bilgiye karşı olumlu bakar , yeni öğrendiğinizi düşünseniz de uzun zaman öncedir ona baktığınız için beyin kendini o bilgiye yakın hissede ve unutmaz.
  •   Okumak , Anlamak Yetmez , Kodu Yazın
  •  Okuduğunuz zaman bir kodu anlamış olabilirsiniz fakat kodu kendiniz yazıp , hızlı bir şekilde kod yazıp , eğer yanlış yaparsanız da onları çözmeye uğraşmanız gerekir .Kod yazmazsanız yanlış yapamazsınız , yanlışlarınız üzerinde çalışmazsanız soru çözme becerisi edinemezsiniz . Bunun için yanlış yapınca üzülmemeli , sadece çözmek için gayret göstermelidir.
  •  Bir önceki basamakta incelemiş olduğunuz kodları kendiniz yazın ve üzerinde değişiklikler yapın .
  • Öğrendiğiniz Bilgileri Birleştirin 
  •   Birlikte ilerlediğiniz video serisi ve kitap anlatımı akışının haricinde öğrendiğiniz bilgileri birleştirerek kendi programınızı yazın .Unutmayın iki satır bile sizin olsun , yaratıcı olmak zorunda değil , ilk defa yapılan bir şey olmak zorunda değil , tek amaç öğrendiğinizi ve ana mantığı anladığınızı görmektir.
  • Debugger Kullanın 
  •  Debug tekniklerini öğrendikçe , program yazmak daha kolay hale gelecektir .Debugger sizin variable değerlerini görmenizi sağlar .
  • Elinizden Geldiğince Çok Kaynak Kullanın
  •  Programlamaya direk başladığınız gibi değil fakat gün geçtikçe daha çok kaynak karıştırmak her zaman faydalı olur .Anlamadığınız bir konu diğer bir kaynakta daha güzel anlatılmış olabilir.Böyle bir şansı kaçırmamak gerekir. 

   Yazılım ( programlama dili ) öğrenimi günümüzün ve muhtemelen geleceğin en değerli mesleği olmuş durumda .Günümüz de her şey internet üzerinden yapılıyor ve gelecekte olacağını düşündüğümüz üstün  robotlar ise kodlar yazılarak oluşturuluyor ve bunun için kod bilgisine gerek vardır .Zor olduğu düşünerek vazgeçmek muhtemelen beyninize haksızlık olur çünkü kullandığınız o süper zeka telefonun kodunu yazan sizden çokta farklı birisi değil , sadece konu üzerinde vaktini harcamış kişidir. 
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

YAZAR HAKKINDA

0 yorum: