5 Mart 2017 Pazar

9 Adımda basarili Ögrenci ol

  

Sürekli sınıfımızdaki çalışkanların nasıl çalıştıklarını merak etmişizdir.Başarıya giden her yol ilk adım ile başlar ve tabiki bu yolda nasıl yürüdüğümüz önemlidir.Başarıya sürükleyen bu alışkanlıklar bizi sadece bir adım değil bir kaç adım ileride tutar.Zeki insanları zeki yapan olağanüstü özelliklere sahip olmaları, beyinlerinin büyük olması , beyinlerinde çok su olması gibi söylemler değildir.Her başarılı insanın kendisine göre planı vardır .Gelin hep beraber başarılı insanların alışkanlıklarına bakalım .

1. Planlı Yaşa:
Plansız bir yaşam , çıkmaz bir yola girmek gibidir.Gözleriniz kapalıdır , ne yapacağınızı bilemezsiniz .Düşünün , dünyada hiç bir şey yoktur ki amacı olmasın .Her şeyin bir amacı vardır .Bu sebeple ki plana sahip olmalıyız .Her plan bir amaç ile oluşur ve hedeflere ulaşmak için ( ki bu da bir amaçtır)  oluşturulur.Her gece yarınki gün ne yapmanız gerektiğini düşünmek ve sabahları ne yapmanız gerektiğini not etmeniz sizin için faydalı olacakdır.

2. Kaytarma :) 
Kaytarmak veya kaytarmaya çalışmak genelde çocukların alışa geldiği bir durumdur fakat bu herkesin sahip olduğu bir alışkanlıkdır.Bundan uzak durmak gerekir çünki eğer ortada bitmesi gereken bir iş varsa diğer bir güne bırakmadan bitirmek gerekir çünki diğer gün yaşayıp yaşamayacağımızı bilemeyiz.

3.Sorumluluğunu Bil
Herkesin yapması gerekenler vardır ve siz eğer sizin yapmanız gerekenleri başkasının omzuna yüklerseniz kendi yapmanız gerekeni öğrenmemiş ve tembelleşmiş olursunuz .

4.Bir konu  üzerinde odaklan
Daha verimli sonuçlar almak amacıyla , sadece bir konu üzerine yoğunlaşmak ve onu bitirmek veya en azından gelebileceğimiz en son noktaya gelmeliyiz bundan sonra başka bir işe geçilebilir .Bunun için sabırlı olmak gerekir .


5.Akıllı insanlarla vakit geçir 
Bu bütüm alimler tarafından tavsiye edilmiş olmasına rağmen bir çok önemsemiyor.Hatta okulda arkadaş grupları oluşur ve grup arkadaşlarının notları birbirine yakındır .Bir söz vardır ' siz vakit geçirdiğiniz 5 insanın ortalamasısınız'

6. Kendin Ol
Çok başarılı, dünyayı değiştirmiş , dünyada etki oluşturmuş insanları düşünün , hepsi kendine özgü özelliklere sahiptiler .Kendilerinin en iyisi oldular .En iyi sen , en ahlaklı sen , sen başarılı sen , en zeki sen , en mutlu sen olma yolunda çalış.

7.Ders Çalışmaya Erken Başla 
Nedenini bilmiyorum ama hiç kimse yaz ve kış saatleri faklılığına önem vermiyor .Öncelikle doğru olan şu ki ; çalışmaya erken başlamalıdır .Erken saatlerde bereket vardır .Kışın geceler uzundur ve yazın ise gündüzler uzundur , çalışma ve uyku saatleri konusunda bunlara dikkat etmek gerekir .Uyku ile ilgili olan makalemi okuyunuz

8. Önce Zor Olanları Çalış 
İlk başta çalışmanız için yeterli enerjiniz vardır bu sebeple zor veya istemediğiniz konuyu ilk başta çalışmak günün son saatlerinde dinlenmenizi ve enerjiniz düşükken bile yapabileceğiniz işler üzerinde kolaylıkla yoğunlaşmanızı sağlar .

9.Verimli Çalışım 
Sadece izlemeyin , sadece yazmayın ... 5 duyu organımız var hepsini yaptığımız işte etkin kılmak o derecede öğrendiklerimizi hatırlamamızı ve daha kolay öğrenmemizi sağlar 
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

YAZAR HAKKINDA

0 yorum: