22 Şubat 2017 Çarşamba

Zengin - Fakir Alışkanlıkları


Bunu herkes bilir , fakat önemli olan hatırlamaktır .Geleceğe tırmanmak için öncelikle merdiveni kendiniz oluşturmalısınız ,ki bu işe , eğitime  başlangıç ve devam ettirmeyi sembol eder .Sonrası ise tırmanmak , engellerle kung-fu yapa yapa .
Alışkanlıklarımız bizim ileride ne olabileceğimizi ortaya koyar .Başarılı insanlar çok fazla ortak alışkanlıklara sahiptir.Bu alışkanlıklar ise onları zirveye çıkarmıştır.Bunların  birincisi ise tembel olmamaktır.
Zengin ve zengin olmayan insanlarla yapılan bir anket sonucunda ortaya ‘zengin alışkanlıkları ‘ ve ‘fakir alışkanlıkları’ gibi kavramlar ortaya çıkmıştır.
Zengin- Başarılı  insanlar her zaman amaçlarını düşünür ve bu doğrultuda çalışırlar.Zengin insanlar arasında dikkat çeken diğer bir husus ise günlük ve aylık yapılacak planlarını yazdıkları , böylece unutma ihtimalini ortadan kaldırdıkları görülmüş.Bu yöntem çok etkili , çünkü bir şey yapacağımızı düşünür sonra unuturuz hatırlayınca da unuttuğumuz için üzülürüz.Fakat yapmamız gerekenleri yazmak , beynimizi büyük bir yükten kurtarır ve planları yazmak başarıya giden yolun ikinci aşamasıdır.İkinci diyorum çünkü birincisi kendinize güvenmenizdir.
Başarılı insanlar her gün neler yapması gerektiğini bilir , bunu önceden planlar.Günlük olarak yapmaları gerekenler için listeleroluşturur.
Başarılı insanlar televizyona çok fazla vakit ayırmazlar .
Başarılı insanlar okumayı severler , fakat eğlence için okumazlar .Kendilerini geliştirmek için okurlar.İşlerinde ise kendilerinden beklenenden fazlasını yapıp , diğer insanların gözüne girmiş insanladırlar ve her gün ne kadar kilo aldıklarını takip ettikleri ise bir diğer gerçektir.
Ve pozitif düşünmeyi , gülümsemeyi unutmazlar.

Bu veriler tamamen , başarı hikayesi oluşturmuş ve zirveye gelmiş zenginlerin alışkanlıklarıdır .Yani zengin dediklerim başarılı olanlardır . Tabii hayatta her şey para değildir .Gülümsemek ise sadece zenginlere özgü değildir.Başarı ise herkesin istediği bir şeydir.Çok çalışmış fakat istediğimizi elde etmiş olamaya biliriz, fakat bu bizi yıldırmamalı.Başarının tanımı her ne kadar bir Amerikalıya zengin olmak olarak etki etse de ben başarıyı , istediğimiz bir hayatı yaşamak olarak görüyorum .Düşünün ki , istediğini yapamayan , istediği gibi  yaşayamayan insanların köleden bir farkı yoktur .Hapisteki insanlar bile tembel durmuyor , vaktini elinden geldiğince değerlendiriyor ve kendi hayatı için bir şeyler yapıyor .Fakat , özgürlüğü olmayan , kendi hayatında hiç söz hakkı olmayan ,alışkanlıkları başkaları tarafından belirlenen insanlar ise mutsuzdurlar vebaşaramazlar .Artık başarmanın vakti geldi , kendine güven ve  kendini nerede görmek istiyorsan oraya doğrubir merdiven oluştur sonra ise tırman .Kolay gelsin…
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

YAZAR HAKKINDA

0 yorum: