7 Şubat 2017 Salı

Dinlemek Karaktere Yansır!

             


         Dinlemek Karaktere Yansır!
Eminim herkes karşısındaki kişi veya kişiler tarafından dinlenmek ister.Bu ise dinleyen ve anlatan kişiye farklı mesajlar verir.Eğer dinleyen kişi kendini pür dikkat anlatana vermiş ise burada en etkili , her iki tarafında mutlu olacağı bir etkileşim gerçekleşir.Dinlemek , konuşmaktan daha önemlidir, eğer öğrenmek istiyorsan dinlemelisin diyen büyükleri de bu konuda haklı buluyoruz

Peki ya dinlemek karaktere nasıl yansır ?
Herkes iltifattan hoşlanır ve yaptığı işlerin takdir edilmesini sever.Öncelikle iyi bir iletişim için kendimize nasıl muamele edilmesini istiyorsak başkalarınada öyle muamele etmeliyiz.

Dinlemek karaktere yansır dedim ; güzel konuşmanın , karşındakine değer vermenin ve değer görmenin en kolay yolu dinlemektir.

Karşımızdakini dikkatle dinleyip , karşılık vererek konuşmak muhattabımız’ın daha şevkle konuşmasını sağlar .Bu hem bizim hemde konuşanın enerjisini artırır.Belki de bu kişi sizi bir sırdaşı olarak görüyor yada deşarj olmak için sizinle konuşmayı iyi buluyor .

Başarılı insanların ortak özelliklerinden biriside dinlemeye konuşmaktan daha çok önem vermeleridir.Dinleyip , karşınızdakinin konuşmasına saygı gösterip ve aynı zamanda yanıtlayıp o kişinin büyük bir yükten kurtulmasını sağlayabilirsiniz.
Unutmayın; Söz gümüşse, sükut altındır ve tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.

Sizlere güzel ,faydalı bilgiler dinleyip ,saygı gösterip , saygı göreceğiniz nice mutlu günler dilerim J
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

YAZAR HAKKINDA

0 yorum: