7 Şubat 2017 Salı

Başarılı ve Başarısız insan!




Selamun Aleykum ,sürekli bir cümle fısıldanır kulağımıza 'başarıya giden yol' şeklinde.Peki merak ediyor muyuz başarıya giden yol nedir .Ben herzaman yaşayıp tecrübe etmiş kişilerin düşüncelerine değer veririm.Burada ise bilgeler ,alimler ve filozoflar'ın düşüncesinde başarıya giden yol ne imiş ona bakalım hep beraber.
Önceklikle şunu unutmamak gerekir ki 'başarı' kavramı herkese göre değişir .Bazılarına göre universiteyi bitirip mutlu bir aile sahibi olmak , iş yeri kurmak , seçimi kazanmak , dünyayı gezmek , sonsuz yaşamak olarabilir .Yani açıkcası herkese göre değişen bir kavramdır .Sözlükte başarmak ; bir şeyi elde etmek olarak belirtilmektedir.Bir tanıma göre ise başarmak içindeki mücadele gücünü kullanmaktır.Kendini bir hedefe doğru yöneltirsin ve bu hedefe doğru ilerlersin.Başarı ile ilgili bazı sözlere bakıcak olursak ;


  • Başarı sık sık gülmek ve çok sevmektir.Ralph Waldo 
  • Savaşan kaybedebiIir, savaşmayan çoktan kaybetmiştir.
  • Çok fazla hedef koyarsan en önemlisini ıskalarsın.
  • Öğrendiğim her şey geleceğime bir yatırımdır.
  • Ve en çok sevdiğim ; yapabilceğimiz her şeyi yapsaydık buna kendimiz bile şaşardık . Thoma Edison 
  Başarılı ve Başarısız insan özellikleri 
Başarılı insanlar ; sık gülümserler , tatlı dillidirler.Öfkelenmez ve sertlik göstermez.Hedefleri vardır ve bu doğrultuda çalışır.İmanlıdır, adaletlidir, doğru ve fedakârdır. Birlik ve beraberliğe önem verirmektedir, hedefinlerini iyi seçer.Nefsini terbiye edip, çürütür. Tohumu toprağa atınca çürümeden ağaç meyve vermez. Nefis tohuma benzer. Nefsimiz çürüyünce meyve verir. Öyle insanı da herkes sever.İşini geciktirmez veya yarına asla bırakmaz.Konuşmaktan çok dinlemeye önem gösterir.Gelişime açıktır.Kolaylıkları seçer .Kısa ve net konuşur.Tartışmalardan uzak durur.
Söyleyene değil söze bakar , adaletli karar verir.Acele etmez ama asla da pes etmez.Diğer insanların fikirlerine saygı duyar .İstediğini elde etmek için elinden geleni yapar ve umutsuluğa düşmez.Sıkıntılar onu güçlendirir.Problemleri çözülecek gözle bakar ve şikayet etmenin sadece zaman kaybı olduğunu bilir .Genellikle gereksiz konuşma , tv,cinema gibi yerlerden uzaktır.İşine odaklanır ve en önemlisi istediği elde etmek için bazı şeylerden vazgeçmeyi göze alır .Gece gündüz onu düşünür .

 Başarısız insanlar ; tek bildikleri şikayet etmektir.Her gün yüz tane hedef koyarlar ama asla uymazlar .İşlerini yarına bırakır,onu terkederler.Onlar için eğlence daha önemlidir.Kitap okumayı sevmezler , sürekli en çok konuşandırlar.Plansız hareket eder, çok uyurlar , çok yer , çok gezerler.Çabuk sinirlenirler ve affetmeyi sevmezler.Problemlerden nefret ederler ve bu sadece onları güçsüz ve sinirli kılar.Tartışmayı çok severler.İşten kaçmak için ellerinden geleni yaparlar.

                        PEKİ NE YAPMALIYIZ?
Öncelikle kendinizin hangi kategoride olduğunuza karar vermeniz gerekir.Eğer başarılı kategorisinde görüyorsanız sizi tebrik ederiz.Fakat başarısız görüyorsanız yapmanız gereken bir kaç şey var.Lütfen , bundan kaçmayın ,gelin beraber ne yapmamız gerektiğini öğrenelim .
1) Kendinize Yalan Söylemeyin
Hayatta yaptığımız en büyük hata kendimizi kandırmaktır .Bakın ben bir tembelim hatta aşırı tembelim .Yıllarımı bilgisayar oyunlarına harcadım .Öyle bir durumki annem gelip bilgisayarın fişini çekiyordu.Bu beladan kurtulmam yılları aldı .Çok gereksiz şeyler yaptım ama inanıyorum ki hepsi geride kaldı .Artık böyle bir hayat yaşamak istemiyorum .Hergün kendime kendine çeki düzen ver diyorum .Yaklaşık bir yıldır kendimi geliştirmeye çalışıyorum .Her gün pozitif bir gelişme mi aldım ?Hayır tam tersi. İnanıyorum ki benim gibi yıllarını bir boşa harcamış kişinin bir gecede, bir ayda veyahut 1 yılda bile düzelmesi zor .Ama asla vazgeçmeyeceğim .Yaşamak istediğim hayat başarısızlıklarla dolu değil , başarılarla dolu ve o başarı ipine sarılı yukarı doğru çıkacağım.
2)Güzel Alışkanlıklar edinin ve kötü anıları unutun 
3)Utanmayın!
Kendini iyi , pozitif yönde geliştiren kişinin utanması en kötü şeydir.
4)Çevrenizde bunu küçümseyen varsa aldırmayın 
Hayat sizin hayatınız .Diğer insanların sizin için karar vermesine izin vermeyin 

Hayat! Sana söz veriyorum sana hak ettiğin değeri vereceğim 
Hayat! herkes değer vermesede herkesi seveceğim
Hayat!Küsmek yok artık , pozitif gelecek var !

Önceki Yazı
Sonraki Yazı

YAZAR HAKKINDA

0 yorum: