5 Nisan 2017 Çarşamba

Başarısızlık Kaderin Değil


başarısızlık kaderin değil


    Başarısızlık Kaderin Değil ...Yakın bir dönem içerisinde bu kitabı okudum ve bu kitaptan öğrendiklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum .Öncelikle kitap güzel mi , okumaya değer mi diye sorarsanız , cevabım ; eğer benim gibi bir çok kişisel gelişim kitapları okuduysanız fark edeceğiniz şey bu kitabın da onlara çok benzer fakat farklı bir yapısı var .Kitap içerisinde dersler verilmiş ve özgüveni olmayan kişilere güzel bir düşünce yapısı sunmaktadır.

   En önemli kısım ise yaşanan şeylere farklı açılardan bakabilmek .Yazar , günlük yaşam davranışlarında etkilenmeyen hemen hiçbir yanımız olmadığını öne sürüyor.

   Davranışlarınızın farkına varmak için önce ; kendinizi tanımanız , çevrenizde yaşananlar , başkalarının ifadesi ve kendi hissettiklerinizi incelemeniz gerekir.

    İnsanların çocukken seçme hakkı yoktur elinde , ne zaman ve nerede doğacağınıza siz karar veremezsiniz .Anne ve babanızı seçemezsiniz...Ama zaman içinde büyüyüp gelişirken , hayatınızın sizin seçimlerinize göre şekillenmeye başlar .

 Resme bir bütün olarak iyi bakmalısınız .Bir adam sokakta yürürken açık bir sahada beyzbol oynayan küçük çocukları gördü ve durup onları seyretmeye başladı .Bir süre sonra kenardaki bir oyuncuya maçın skorlarını sordu.Çocuk ; 18-0 yenik durumda olduklarını belirtti . Adam şaşırarak 'vay canına ! , buna rağmen hiç de cesaretin kırılmamış gibi duruyorsun ' dedi ve Çocuk bunun üzerine ; neden kırılacakmış cesaretim ! Oyun henüz bitmedi ki , dedi..

 Cesaretiniz asla kırılmasın . Her gecenin bir sabahı vardır unutmayın ...

Yıllar içerisinde herkes değişir , unutmayın sizde değişeceksiniz .Dikkat etmeniz gereken bu değişimin sizin içerinizde gerçekleşmesidir.Bundan 10 yıl sonra ne olmasını istiyorsunuz ? Neler değişsin istiyorsunuz ? Eğer insanlar birer değişim olsun istemeseydi bugün teknoloji bu kadar gelişmiş olmazdı .
Risk almayı reddetmek yerine yeni şeyler deneyin ve başarısızlıktan korkmayın .

Önceki Yazı
Sonraki Yazı

YAZAR HAKKINDA

0 yorum: