9 Mart 2017 Perşembe

Hayat Kolaydir Sen Zorlastirmazsan




 Hayat her insanoğlu için farklıdır.Bazıları zor bir hayat koşuluna sahiptir , bazıları ise bütün zevk , sefa , para ,mal ,mülk onlara verilmesine rağmen hep mutsuzdurlar.

Dünyada bir düzen kurulmuş.Doğarsın , belli bir yaşa gelince okula gidersin ve senden beklenen ise iyi sonuçlar elde etmek , sürekli dersleri aksatmadan yapmak , en başarılı olmak ...bunların  hepsi güzel , fakat bunların hepsini sadece para kazanmak için yapmak , bir hayal kırıklığıdır.

İngilizce de izlediğim videolardan beni çok etkileyenler oldu .Bir tanesi beni okadar etkiledi ki ; dünyaya bakış açımı , daha doğrusu üniversite okuma amacımı değiştirdi.Artık para kazanmak için okumak değil , güçle , imanla , umutla inandığım yeni yola yelken açacak kadar cesurum artık .

Dünyada materializm denilen bir şey var .Siz daha küçük , kalbi bembeyaz , o sevimli bebek iken bu materialistic(Materyal)  dünya sizin geleceğiniz için imzalar atar.

Evet videodan bahsediyordum , hikaye şu şekilde ; adam fakir bir köyde doğmuş , kitap okumayı çok seven birisi.Sınıfında ise başarılı değilmiş .Diğer insanları cool , daha üst seviye görünce kendiside diğerleri gibi markalı giymeye başlamış ..Her şey burada başlıyor !! marka giymenin , hava atmaktan başka ve dünyayı esir edenlerden başka kimseye faydası olmadığını ve sırf markalı giymeye çalıştığı için parasının yetmediğini fark eder .Kendi giysisini koyun yününden örmeyi özlemiştir.

Bundan sonra düşünmeye başlamış; ben ne için okuyorum ? cevabı ; para kazanmak , ev sahibi olmak ve araba almak ...Eğer kendisi ev yapmayı öğrenirse hesaplarına göre , ev yapmak 3 ay sürer .Bunun üzerine üniversiteyi bırakmış ve kendisine 3 tane ev yapmış.Sonradan ise evlerden birini satıp araba almış .Kendisi ile aynı sınıfta olan sınıfın en başarılı öğrencisi ise üniversiteyi bitirmek için beklemiş , daha sonra sırf lüx evde oturmak için gecesini gündüzüne katmış , faiz ile ev almış .Sonrasında ise bütün hayatını köle gibi lüx bir hayata kavuşmak için çabalamış ..Burada adamın verdiği mesaj ; hayat kolay fakat onu zorlaştıran sizsinizdir.

Bu adamın okuma amacı sadece bir evi olması ve eski zamanlar gibi kitap okumak için bolca boş vakitti.Yani diyeceğim o ki ; 16 yıl okuyoruz , sadece para kazanmak , ev sahibi olmak için ise ....Siz karar verin

Sadece ev , araba hayalleri için okumaya gerek yoktur .Bu sebeptendir ki ; yaptığımız şey bizi amacımıza ulaştırmalıdır.Evet okumak bizim ev ve araba sahibi olmamızı sağlar fakat okumamakda , eğer aklımızı kullanır ve etkin hareket eder isek ...

Özetle ; bir amacın olsun ...orada bir sürü yol olacak kestirme olanı seç .Fakat eğer bir şeyi yapmak zorunda isen ,yani okumak zorunda ise para ve araba hayallerin olmasın .Lütfen kendinin değerini bil .Lüks içinde yaşamak için sağlığını elden kaybetme ..Sen değerlisin , çok ama çok


Not : Ben üniversite okuyorum. Burada değindiğim nokta okumayı kötülemek için değil materialistik dünyanın bir makine gibi bizim dikkatimizi çekmeye çalıştığını hatırlatmakdır .Hayat kolaydır sen zorlaştırmazsan

Önceki Yazı
Sonraki Yazı

YAZAR HAKKINDA

0 yorum: