4 Mart 2017 Cumartesi

C++ Ölüyor mu?




 Merhaba arkadaşlar beraber , C ve C++ dersleri almadan önce , etrafda dönen efsanelere göz atmanın vakti geldi .

 Sorumuz ; C++ ölüyor mu ?

 C++  kullanımı gün geçtikçe azalıyor .Şöyle bir gerçek var ki kullanılan bir dil ölmez .Microsoft C++ üzerine çok fazla yatırım yapmıştır ve zamanının favori dillerinden birisidir.C++ en çok kullanılan dillerden biriydi ve favori olma bakımından en üstlerde geliyordu.Günümüzde ise C dili C++ dan daha çok rağbet görmektedir.

C++ dili malesef her şeyi yapabilen diller ailesine girememektedir.C++ teknoloji olarak günümüzün favori dillerinden çok fazla uzak kalmıştır ve firma olarak destekleyeni yoktur.

                   C++ öğrenmenin Faydaları 

Amacınız programlamanın mantığını öğrenmek ise C++ tamamen size göre bir dildir.

C++ 'ı tek başına öğrenmek size çok fazla katmayabilir .Bundan dolayı C dili ile başlayıp bundan sonra object oriented bir dil olan  Java dili ile devam etmek size fayda sağlayacaktır .
 ama Java öğrenmek istemezseniz ve C ile devam etmek isterseniz benim bir uzman olarak size tavsiyem Ojective C öğrenmenizdir.
Çünki Objektif C dilinin fiyasası daha geniştir.

 Özet olarak : Her nekadar fazarını kaybetse ve tercih edilme oranı düşsede C++ asla ölmez .Çünki diller sürekli yenileniyor .Burada asıl önemli konu bu dili neden öğrenmek istediğinizdir.Eğer işiniz gereği bu dili öğrenmeniz gerekiyor ise hiç tereddüt etmeyin .Fakat ben bir kaç program dili öğrenmek istiyorum derseniz bugün pisayada rağbet gören yani favori olan dilleri öğrenmek sizin daha iyi yerlere , daha kısa sürede gelmenizi sağlar .
Unutmayın ki öğrenmek asla zarar vermez , öğrenebildiğiniz kadar çok dil öğrenmeniz yazdığınız kodları makinenin nasıl anladığını görmek açısından çok faydalı olur .


                          Hangi Programlama Dilini                Öğrenmeye Başlamalıyım 
 Bu soruya herkes farklı cevaplar verecektir. Benim cevabım öncelikle C sonra Java sonra Python dilleri ile başlamanızdır .

Önceki Yazı
Sonraki Yazı

YAZAR HAKKINDA

0 yorum: