10 Nisan 2017 Pazartesi

Endüstri 4.0


endüstri 4.0


   Almanya dünyanın  en ileri gelmiş teknoloji ülkesi arasında , imalat'ta kendini göstermiştir.İmalat endüstrisi ve imalat ekipmanları üretim sektörlerinde dünyada birinci olarak görülmekdedir.


  Almanya'nın bu konuma gelmesi ; yaptığı araştırmalara , sürekli gelişime , teknolojiyi takip etmesine , yaratıcı imalat becerilerini geliştirmesine bağlıdır.

  Almanya IT becerisi , otomasyon , bitki yetiştirme sistemleri ile bilinmektedir.Günümüzde herkes tarafından konuşulan Endüstri 4.0 hareketinin öncüsüdür.

   İlk 3 endüstri hareketi makineleşme , elektrik ve IT ile gelmiştir.Endüstri.4.0 hareketinin çağırıcısı ile IoT ( Şeylerin interneti , internet of things ) ve imalatta hizmet olmuştur .IoT ve hizmet ile birlikte daha verimli 'akıllı fabrika' yapmayı ve böylece teknoloji ile donanmış bir imalat sistemi kurmayı amaçlar.

  Gelecekte iş yerleri global etkişimler ile depolama , oluş işleyiş biçimi  ve üretim olanaklarını Cyber- Pysical Sistemleri ile yapar .

Cyber -Physical Sistemler ( Fiziki Siber sistemleri ) imalat ortamında zeki makineler , depolama sistemleri ve üretim olanakları bilgi değiş tokuşu ile birlikte , birbirlerini kontrol eder biçimde tasarlanır .

Zeki fabrikalar şimdiden oluşturulmaya başlanmıştır .Yeni , zeki fabrikalar ile imalatta tamamen yeni bir yol izleniyor .

Endüstri 4.0 ile birlikte bireysel müşteri işlemleri tanımlanır ve hatta bir sefere mahsus imalatlar yapılabilir.
Endüstri 4.0 dinamik iş ve mühendislik süreci son dakika da bile değiştirilebilir ve çeşitli aksamalara cevaplar ulaştırılır .

Devamlı kaynak verimliliği , işin demografik değişime uygun olması ve organize olmasını sağlar .
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

YAZAR HAKKINDA

0 yorum: