13 Mart 2017 Pazartesi

Günlük 5 Alışkanlık İle Mutlu Günlere




    Herkes sürekli nasıl günümü daha etki yapabilirim diye soruyor .Değişen hayat koşulları ve sosyal medya çukuruna batmış olan bir ayak ... bunlar hep bizim gereksiz şeylerle ilgilenmemizi ve yapabileceğimizden daha az yapmamıza sebep oluyor .Hayatımızdan daha çok verim alabilmemiz için bir kaç yol paylaşacağım .

Öncelikle unutmayalım ki alışkanlıklar başarıya ve başarısızlığa giden anahtardır .Hangisini isterseniz onu kullanırsınız .Başarılı insanları başarıya ulaştıran söyledikleri değil yaptıkları olmuştur yani alışkanlıkları

Her Gece Gelecek Gün Neler Yapacağını Belirle

Verimli bir gün geçirebilmek, hedeflerimize daha çok yaklaşabilmek için ne yapacağımızı bilmek önemlidir.Günlük olarak yapma- listesi oluşturmak ne yapmamız gerektiğini hatırlayıp onların üzerinde çalışmamızı sağlar .Eğer yapmaz ise ne yapmamız gerektiğini unutur veya beyine hatırlama emri veririz fakat bu emri herzaman vermek beyne çöp atmak gibi olur .

Burada dikkat edilmesi gereken her sabah değilde bir gece öncesinden hazırlanmasıdır .Çünkü sabahlar genelde telaşlı geçer ve gece uyumadan önce ki hormonlar bu düşünceye daha yatkındır .

Bir Rutine Sahip Ol
Bu yukarıda ki konu ile biraz bağlantılı .Hergün aynı şeyleri yapmak değil de  ; aynı şeyleri aynı saatte yapmak .Nasıl hergün yemek aynı vakitte yeniyor , okula aynı vakitte gidiliyor ve beynimiz buna alışıyor .Bu alışkanlık sadece bizim için değil aynı zaman da beynimiz içindir.Erken kalkan yol alır derler , erkenden kalkmalı .


Belli Vakitler Çevresinde İşlerini Yap 
 Örneğin her namaz arası bir iş bitireceğinizi söyleyin böylece işlerinizi daha hızlı yaparsınız .
Her Seferinde Bir İş Yapın 
  Dikkatinizi sadece bir işe verin onu bitirin sonra diğerine geçin böylece özgüveniniz artar ve daha çok şey bitirdiğinizi düşünürsünüz.
Dinlenin 
Makine bile olsa aşırı uzun süre çalışamaz .Yapmanız gerekeni bitirdikten sonra iyi bir dinlenmeyi haketmişsinizdir.
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

YAZAR HAKKINDA

0 yorum: