10 Mayıs 2017 Çarşamba

Dünya Zirvesine Çıkaran Problem



dünyanın zirvesine çıkaran problem

                                      Dünya Zirvesine Çıkaran Problem Gerçek Bir Hikayeden Alıntıdır!

            Dünya Zirvesine Çıkaran Problem


                15 yıl boyunca Çip üreten markalarda çip dizaynı üzerinde kariyer geliştiren Mark Chung, normalde 100$ civarında gelen elektrik faturasının yerine 650$lık faturayı görünce şok oldu ve kendi bölgesine bağlı olan elektrik firmasını aradı ve tabi ki kendisine verilen cevap faturanın doğru olduğu ve elektrik ölçüm cihazının gayet iyi bir şekilde çalıştığı idi. O hafta işte arkadaşı ile sorunun ne olduğunu tartışırken akıllarına  elektrik giderlerini ölçen cihazlardan alıp evdeki bütün prizleri kontrol etmek geldi ve sonuç olarak geldikleri nokta evde herhangi bir prizde veya cihazda sorun olmamasıydı.
               
           Tabi iki zeki mühendis hiç durmayıp, sayacı hackleyip, sayaca Wifi Chipsetleri eklediler ve elde ettikleri dataları toplayan aynı zamanda  sonuçları gösteren bir software programı yazarak , dataları oraya gönderdiler.

        Bunun üzerine geniş bir araştırma yaptılar ve deneysel teori, elektriksel araçların takibinin zeki bir sayaç üzerinden yapılması hakkında idi. Bunun üzerine iki mühendis birden çok sistem takibinin tek bir çember üzerinde paket düzenleme tekniklerinin çemberden gelen sinyallere uygulanması ile elde edilebilinirdi.
Eski bir salınım ölçer aldılar ve bu salınım ölçeri eve elektrik sağlayan panelin üzerine yerleştirdiler. Yapılan bütün işlemler sonunda sonuç inanılmazdı. Normalde beklenenden 10kat daha verimli çalışan bir sistem elde etmişlerdi.
     Mühendis :  Eğer sorun üzerinde ileri gitmeseydim, sadece yüksek fatura ödemekle kalmaz çocuğumun giderlerini de bunun üzerinde harcamam gerekirdi.
               
        Piyasada ki açığı gören mühendisler arkadaşlarını da yanına alarak bir işyeri açtılar.
“Eğer piyasaya yeni giriyorsanız, ürettiğiniz ürünü alabilecek inşalara yoğunlaşmanız gerekir “
Bugün aynı sistem buzdolapları, lamba, motor içerisinde kullanılmakta. Sadece bir problemden doğan ve bu problemin arkasını bırakmayan bu iki mühendis daha iler giderek bugün sinyalleri çözen bir sistem kullarak 8 kilohertz aralığındaki sinyalleri algılıyor. Ana düşünce ise enerji kullanımını verimli hale getiren cihazlar kullanmak.

   Bizim amacımız kullandığımız aracı 100$ ve aşağı bir ücrete indirmek, böylece her bina, otopark gibi yerlerde enerjinin kullanımını optimize edip dünyayı kurtarabiliriz.

    Dünya hayatı problemli geçer, bazıları bu problemleri bir kazanca dönüştürürken bazıları ile bu problemleri bahane olarak görür. Oysaki bizim için iyi olduğunu düşündüğümüz şeyler bizlere zarar verebilir, kaçınıp varlığından yakındığımız problemlerde bizi dünyanın zirvesine çıkarabilir.Problemler değildir bizi dünyanın zirvesine çıkaran, bizler problemlerin ardından gidersek belki de bu problemler bizler için bir sebep olur. Einstein demişti ya "Ben sizlerden daha zeki olduğum için değil, sorunlarla daha çok vakit geçirdiğim için böyleyim" (buna benzer bir şey :) ) Umarım problemlerimizi bahane olmaktan çıkarıp bizi Dünya zirvesine çıkaran bir neden haline dönüştürürüz, hep beraber :) .

Önceki Yazı
Sonraki Yazı

YAZAR HAKKINDA

0 yorum: